Kurumumuzda verilen Bağlama eğitiminin amacı, öğrencinin müzikal algısını geliştirmek beyin fonksiyonlarını daha hızlı işler hale getirmek, problem çözme ve hızlı düşünme yetisini artırmak, yaratıcılığını ilerletmek, hayatının her alanında bulunması gereken iş disiplinini sevdiği müzik tarzlarıyla beraber aşılamaktır. İşte bu nedenle eğitim programımızda Türk Halk müzik eğitimi ile birlikte, farklı müzik türlerine de yer verilmiştir.
Eğitim sistemimizde her yaş ve seviye için ayrı bir program uygulanmaktadır. Öğrencinin seviyesi, tercihi, yaşına göre aylık ders sayısı ve ders süreleri konusunda çeşitli seçenekler bulunmaktadır.
Müzik teorisi ve solfej eğitimiyle de desteklenen bağlama dersi, müzikal ifadeyi geliştirerek müziği kendine meslek edinmek isteyen yetenekli öğrencilere profesyonel bir bakış açısı kazandırmayı amaçlamaktadır.
Bağlama derslerinde güncel şarkılardan, klasik eserlere kadar çok geniş bir repertuvar çalışılmakta, teorik olarak ise nota bilgisi ve temel müzik eğitimi verilmektedir. Bunların yanı sıra parmak egzersizleri, etüdler, ritim kalıpları, akorlar, arpej ve bağlamayı doğru akord etme teknikleri öğretilmektedir.
Kurs süresi kişinin yeteneğine ve çalışmalarına göre farklılıklar gösterse de ortalama öğrenme süresi 8 aydır. 8 ayını tamamlayıp 1. kuru bitiren her öğrenciye kurum müdürü tarafından imzalı belge verilmektedir. Ayrıca 1 yıldan daha fazla derslere devam eden öğrenciler, orkestra çalışmalarına katılıp öğrenci konserlerine çıkabilirler.
Bağlama dersleri birebir özel ders olarak yapılmaktadır.
Bağlama dersleri, 6 yaş ve üzeri her yaş için uygundur.
Ders saatleri çok esnek olup öğrencinin boş olduğu herhangi bir saat kendisine rezerve edilmektedir. Dersler, haftada bir gün, bir saat, özel ders olarak yapılmaktadır.
Bağlama derslerinde gelemediğiniz günler, ilgili öğretmen ile yapılacak koordine sonucuna göre başka bir günde telafi edilmektedir.
İlk Yorumu Siz Gönderin!